by

I stadsdelsnämndsmötet den 27 mars lade vi två nya skrivelser, en om att utreda möjligheterna för barn i Rinkeby-Kista att ta del av naturskolan på Eggeby Gård. Den andra skrivelsen, som även moderaterna ställer sig bakom, handlar om att sätta upp tydliga mål för stadsdelens EU samordning. Vi framförde särskilt förslaget att man det närmsta året bör fokusera på att öka valdeltagande i EU-parlamentsvalet.

Vi såg också till att stadsdelens personal i ett fall skulle slippa betala för sin egen kunskapsutveckling, som medfinansiärer till en studieresa.

Vi lade ett särskilt yttrande om att djärv och avantgardistisk arkitektur behövs i de nya områdena i Kista Gård för att lyfta Kistas profil ytterligare som Stockholms framtid.

Ett ärende i mötet rörde namngivning av namnlösa parker i Rinekby, där berörda nämnder i stan ska tillskrivas. Vi gjorde medskicket att de namn som väljs bör spegla Rinkebys internatiionella karaktär.  Det är inte främmande med ”utländska” namn på platser i Stockholm, vi har ju redan Albano och Frescato till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: